Curabis

Power BI - begrænsningens kunst

En af de vigtigste ledetråde i anvendelse af Power BI er ”Begrænsningens kunst”. Power BI byder på så mange forskellige muligheder, at de let bliver uoverskuelige og at man dermed misser essensen i det man faktisk vil følge op på.

Eksemplet i denne blog indeholder rigtig mange elementer, som jeg i kommende blogs gerne vil stikke lidt dybere ned i, men i første omgang tænker jeg at indlægget skal begrænses til det jeg gerne vil formidle med rapporten.

Ledelsesrapportering for alle

Microsoft har gjort Power BI til noget, som alle virksomheder bør eje. En af mine tidligere kollegaer kaldte faktisk Power BI for den elektroniske CFO. I mine øjne et fantastisk indspark. For Power BI giver dig informationerne – løbende og uden at nogen skal foretage sig lange krumspring i Excel. Men, for at disse informationer skal blive værdifulde informationer, skal de formidles med overskuelige og få elementer.

Prøv rapporten her:

>

 

Tænk over målsætningen

 

Ønsker du fx en visning af dine kunder, sorteret efter omsætning, så er det vigtigt at du gør dig tanker om hvad du vil opnå med visningen. Hvis det er afgørende for din visning, at du har fokus på top 20 af dine kunder, så bør visningen begrænses. Men, begrænser man visningen til de første og største 20 af dine kunder, så mangler omsætningen af de resterende kunder.

I denne rapport kan du se hvordan jeg har løst opgaven.

En anden ting er dynamiske overskrifter og ydermere dynamiske tekster på din visning. Et billede kan sige meget, men en tekst kan måske aflede noget, som billedet umiddelbart først viser ved nærmere eftersyn. Hvis du klikker rund i min rapport, vil du kunne se at den overordnede overskrift i rapporten ændrer sig, afhængig af dine valg.

Valg af komponenter


Trykker du fx på by, så ændrer teksten sig. De uddybende forklaringerne i højre side er ditto afhængige af de valg der sker i slicerne fra toppen. Slicere har forskellige fordele. I dette eksempel anvender jeg ”Chiclet Sliceren”, idet denne slicer har muligheden for at gennemtvinge et valg.

Hvis du prøver at klikke på den valgte by, så vil valget forsvinde, hvorimod der i top-x listen skal foretages et valg. Her kan du vælge en anden værdi, men du kan ikke fjerne den lige som på knapperne over byer. Jeg har fravalgt at man kan vælge flere byer. Dette udelukkende for at guide brugeren ind til de korrekte valg. Jeg vil – for ikke at komme med alt for mange blog-indlæg – opdele denne rapport i flere forskellige blogs, som du i løbe af de kommende uger kan læse omkring.

Jeg opdaterer denne blog med links, så snart beskrivelserne kommer på 😊

Besked

knud
Det er sq en god side det her lort det her...
20-12-2018 12:21:19

Drop en besked